Италианска пилешка яхния
Италианска пилешка яхния
Източник: Youtube
Тип ястие: основно
Националност: италианска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
50 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

В сгорещения зехтин сложете наситнените чесън и лук. 

2

После добавете нарязаните на ситно подправки, маслини и лютата чушка. Оставете така няколко минути.

3

Добавете пилешкото, нарязано на кубчета. Овкусете със сол и добавете горещия зеленчуков бульон.

4

Сложете капак и оставете на слаб огън около 40 минути. После добавете пресятото брашно, разбъркайте и оставете само още малко, докато сосът се сгъсти. 

5

По желание сервирайте със цели зелени маслини, стръкче розмарин и парченца люта чушка. 

Подобни рецепти
Любопитно