Защо тирамисуто е перфектната торта за рожден ден
от Мария Ангелова | 06 март 2014
5 причини, които ще ви накарат да оближете пръсти

Малцина се заемат да правят домашна торта за рожден ден. Оправданията варират от "Нямам време" до "Излиза по-скъпо".

 

Оправданията обаче са за онези, които нямат желание.

 

А сега прочетете внимателно следващите пет точки и разберете защо, вместо да печете блатове, да бъркате яйчени кремове и да отделяте ден и половина за сложни торти, можете просто да забъркате едно тирамису (дори в деня на празненството).

 

1. Защото става бързо


Тирамисуто е един от най-бързите сладкиши, които можете да приготвите у дома. Има-няма, нужни са ви 30 минути + 2 часа да престои в хладилника (но то може да си престоява, а вие да си празнувате). Все пак, идеалният вариант е да го направите предния ден. След 24 часа в хладилника ще се топи в устата!

 

2. Защото струва почти колкото (или по-малко от) торта от магазина

 

Сметката показва, че за голяма тава тирамису са ви нужни грубо около 15 до 20 лева (зависи откъде пазарувате) - приблизително колкото ще дадете за малка сметанова торта от сладкарница. 

 

3. ... а е прясно и домашно приготвено!


Ако поръчате торта от сладкарница, тя, разбира се, ще бъде прясна, но пък няма как да знаете какви продукти използват за приготвянето й. Вашето тирамису е и жест на уважение към гостите ви, защото сте отделили време да им приготвите домашен сладкиш.

 

4. Защото е лесно, дори и за начинаещи кулинари!


Може да звучи засукано и сложно, но тирамисуто може да се направи от всеки. Почти няма къде да сбъркате - ако белтъците са на сняг и не падат от купата, когато я обърнете, а бишкотите - добре напоени с кафе, всичко е по план!

 

5. Защото е различно


Не на всеки рожден ден се яде домашно тирамису, гостите ви ще са доволни, а вие ще оберете точките!

Рецепти