Захаринки "Mivis"
Захаринки "Mivis"
Източник: Мария Георгиева
Тип ястие: десерт
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Разбиваме яйцата със захарта и прибавяме свинската мас. Изсипваме амонячната сода в киселото мляко, разбъркваме да шупне и го прибавяме към яйцата.

2

Замесваме средно меко тесто, от което късаме топчета, колкото голям орех. Оформяме ги на фитил през средата и оправяме краищата, да придобият формата на бишкота.

3

Овалваме внимателно, за да не се развали формата им, в кристална захар, само отгоре. Нареждаме ги на разстояние в застлана тава с готварска хартия.

4

Печем в предварително загрята умерена фурна, до бледо розово.

Подобни рецепти
Любопитно