За красива кожа на лицето
от Kulinar.bg | 29 април 2015
Ни трябва мая за хляб

Кожата на лицето е нещо като визитна картичка. Обликът на лицето ни до голяма степен прави първо впечатление на околните.

 

Проблемната кожа ни носи само допълнителни комплекси, които не е нужно да търпим.

 

Има различни начини да се справим с проблемната кожа.

 

Ще ви дадем няколко съвета как да се отървете от мазната кожа, комедоните и несъвършенствата по лицето.

 

За да сте красиви и с необходимото самочувствие трябва да си направите следните маски, след като прецените коя е по-подходяща и най-лесна за вас.

 

За да пилинг на кожата на лицето си направете маска от овесено брашно и жива мая за хляб, разтворена в прясно мляко.

 

Направете каша, втрийте в кожата на лицето с въртеливи движения на ръцете. Изплакнете с хладка вода и след това нанесете хидратиращ крем. 

 

Ако имате мазна кожа, която също е проблем и повод за притеснение, трябва да си направите маска с мая и обезмаслено кисело мляко. Отново смесете и бъркайте до получаване на гладка каша.

 

С нея намажете кожата на лицето, като го намокрите преди това. Може да се прилага на и в областта на деколтето. Останете с нея за около 10 минути и след това изплакнете. 

 

За почистване на кожата направете маска от мая и кислородна вода. Гладката смес се втрива в кожата, остава се така за 3-4 минути и се измива. След това сложете овлажняващ крем.

 

*Добрата хидратация на цялото тяло е задължителна независимо какви процедури прилагаме. Тя е неделима част от правилната грижа за кожата.

Рецепти