Дълга и красива коса с лук
от Kulinar.bg | 18 май 2015
Да, той може да е верен съюзник

Много добре вече знаем, че храната може да е наш верен съюзник в това косата ни да изглежда чудесно.

 

Има едим зеленчук за чиито полезни свойства вече сте наясно, но нека сега да си поговорим и за това как може да ни помогне да направим косата си по-красива и здрава.

 

Става дума за лука.

 

Да, трябва да пророним някоя и друга сълза, докато го обработваме, но си заслужава. Ако ни помогне да изглеждаме добре, то тогава сме готови на всичко, нали?

 

За да си "отгледаме” дълга и красива коса:

 

В него има сулфур, който стимулира директно растежа на косата, тъй като подхранва скалпа. Антибактериалните свойства на лука помагат на организма да се справи с всякакви инфекции. Някои от които са отговорни и за поява на пърхот.

 

Как да го използваме?

 

1. Вземете 2 половинки на глава лук и ги настържете. Може да ги сложите и в кухненски робот. Премахнете целият сок. Разпределете сместа на скалпа. Масажирайте няколко минути, останете така за 30 минути и след това изплакнете добре. Повторете това 2-3 пъти през седмицата.

 

2. Ако не можете да понасяте уханието на лука върху косата си, тогава можете да изберете следния вариант. Накиснете глава лук, нарязана на парчета, в чаша с ром. Изцедете и с течността намажете скалпа на главата. След това измийте косата с натурален шампоан. 

 

Как да премахнем миризмата на лука?

 

Ако тя е останала, дори след измиването на косата, намажете скалпа с малко винен или ябълков оцет.

 

Изберете този метод, който ви се струва най-лесен за прилагане и подходящ за вас и започнете да се грижите за косата си. 

 

Рецепти