Дълбоко почистване на ръкохватките
от Kulinar.bg | 17 април 2015
Стават като нови :)

Има едно пособие, без което пребиваването ни в кухнята е немислимо – ръкохватките.

 

Използваме ги почти всеки ден, тъй като все още не сме се научили да използваме силата (както се казваше в една популярна кино-сага).

 

Та, както си ги ползваме, те така, почти неусетно стават доста мръснички. Да, перем ги, но някакси все не си личи да са се почистили достатъчно добре.

 

Е, ето ни и нас, за да ви дадем един много полезен съвет за това как да изперем "до основи" зацапаните ръкохватки.

 

Ето какво ни трябва:

 

голям съд, пълен с вода

няколко капки препарат за миене на чинии

 

Това е! Толкова е лесно, да!

 

А ето и каква е магическата процедура. Сложете съда с вода на котлона, оставете течността да заври и пуснете ръкохватките в съда. Сложете препарата и оставете ръкохватките да "поврят" за около 30 минути.

 

Извадете и оставете да се изсушат добре на проветриво място най-добре. Това е цялата философия – простичко, лесно и много ефикасно. Точно като за нас ( и вас) :) 

 

На дъното на съда може и да се отдели малко мръсотийка след "варенето" на ръкохватките. Това не бива да ви стряска, нормално е.

 

След това можете да ги сложите в пералнята на кратка програма, за да сте напълно сигурни, че сте ги изпрали из основи, така да се каже.

 

За някои решението на зацапаните и захабени ръкохватки е просто смяна с нови, но за тези, които имат сантимент към старите си (а и те все още не са за смяна, нали), нека опита тази магия. Няма да съжалявате.  

Рецепти