Домашна баклава с канела
Домашна баклава с канела
Източник: Rusiana Mihaylova
Тип ястие: десерт
Националност: българска кухня
Празник: Коледа
Сезон: есен-зима
Кулинар: Rusiana Mihaylova
време
45 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Корите се разделят на две равни части. Върху всяка част, без да се разделят корите, се ръсят орехи и подправки на вкус.

2

Разрязва се на ромбове. Залива се с разтопеното масло. Пече се до зачервяване.

3

Като изстине, се залива със сироп.

4

За сиропа: Захарта, водата и портокаловия сок, заедно с коричките се смесват, кипват и варят 30 минути.

5

Баклавата се залива, стои така около 1 час, след което се изважда едно парче от тавата. Сиропът, който не е попил, се излива внимателно и се вари още 5 минути. Баклавата се сиропира отново. Поднася се на следващия ден.

Подобни рецепти
Любопитно