Да обелим портокал и мандарина по най-лесния начин
от Kulinar.bg | 06 октомври 2014
Трик с указания :)

Десетки пъти вече сме ви показвали как да обелите различни видове плодове и зеленчуци с най-невероятните трикове. И знаем, че винаги ви е интересно. На нас също :) Все пак, какво по-хубаво от това да добавите нов метод към кулинарните си способности?

 

Освен че всички са силно впечатлени от уменията ви, за вас е много по-лесно да действате с изпитани техники, които да бъдат ваши помошници в кухнята.

 

Представете си ситуация, в която трябва да обелите нещо за няколко секунди, защото на вратата вече се звъни, гостите ви са на прага, а разядката ви не е на масата. Разбира се, може да попаднете в много подобни и напрегнати ситуации. Например с десерта...

 

Понякога пък може да искате просто да се забавлявате. А методите, които ви показваме са точно за тази цел – интересни, бързи и много атрактивни. В тях може да се включи цялото семейство. Става още по-забавно!

 

Днес ще ви покажем още един трик за белене на...познайте! Ще ви дадем жокери - говорим за плодовете, които ще си похапваме цяла зима, които са изключително полезни, и на които корите им са изключително ароматни! Познахте ли за какво говорим? Ако си мислите за портокали или мандарини, сте абсолютни победители :)

 

Ами да, цитрусите са плодовете, които предстои да похапваме през идните месеци. Защо да не се научим да белим кората им по един супер ефективен начин. Вижте го, опитайте го и споделете с приятели.

 

Източник: Tablespoon.com

 

Рецепти