Да обезкостиш череша за секунди
от Kulinar.bg | 15 юли 2014
Революционен метод за отстраняване на костилки

Показвали сме ви най-различни трикове за разполовяване, белене и почистване на плодове. И всичко само с една цел – улесняване на работата в кухнята.

 

Припомнете си някои от тях:

 

Как да обелим ананас.

 

Как да обелим портокал.

 

Как да нарежем авокадо.

 

Има някои рецепти, които обаче изискват цели плодове, а ако това са череши, то костилките в тях ще се окажат проблем.

 

Ако не разполагате с определен уред за тази цел, то можете да използвате кламер. Да, точно така. С помощта на кламер можете да обезкостите череша, без да нарушите нейната цялост.

 

Какво трябва да направите:

 

Измийте добре черешите. Вземете кламер и го разтоврете.

 

Пъхнете откъм мястото, където е била дръжката и направете няколко въртеливи движения около костилката.

 

След това извадете кламера заедно с костилката на черешката.

 

Може би звучи малко невъзможно, но щом дамата от клипа го може, защо и ние да не го усвоим.

 

Предлагаме ви да видите тази сензационна методика за обезкостяване на череши.

 

Рецепти