Всичко за готвенето на кафяв ориз
от Kulinar.bg | 05 февруари 2016
+ вкусни рецепти

С кафяв ориз е добре да се готви не повече от 3 месеца, след закупуването му от магазина.

 

Ако готвите твърде рядко с кафяв ориз, то е най-добре да го сложите в хладилника, така вероятността да остане свеж за по-дълго време е по-голяма.

 

И все пак, намерете си повод да си сготвите ориза, щом вече сте го купили.

 

Отворен пакет с ориз, който не е използван докрай, е добре да се прехвърли в контейнер, който се затваря плътно.

 

Изплакването на ориза, преди готвене, не е важно само за отмиването на мръсотията, но и за подобряване на текстурата му.

 

Друго важно условие е да запържите ориза закратко в малко зехтин, преди да добавите водата, за да го сварите. Това определено придава много по-богат вкус, леко напомнящ на ядки. Тази стъпка определено не е задължителна, но ако се решите да опитате, тогава ще се убедите, че кафявият ориз може да бъде супер вкусен. 

 

И на финала – никога не забравяйте да оставите ориза да "си почине" след готвене. Изключвате котлона, махате ориза от топлината и слагате капак. Така давате време на ориза да абсорбира останалата течност от готвенето. Ако нямате търпение да изчакате, тогава рискувате да сервирате слепнат ориз, с леко гумен вкус. 

 

И какво остана – да си споделим няколко вкусни рецепти с участието на кафяв ориз. А след това очакваме да ни споделите вашите впечатления от този вид ориз.

 

Имам е 4 рецепти с кафяв ориз, които препоръчваме да опитате

 

33081

youtube.com

 

А тук ви очаква още подробна информация за кафявия ориз.

Рецепти