Бързи сладкиши без печене
от Камелия Маринова | 20 февруари 2014
Направете си ги сами и впечатлете всички

Навярно често ви се налага да приготвяте десерт, но в същото време да не разполагате с нужната настройка, идея или време за печене.

 

И в този момент идва и решението на проблема – сладкиш без печене. Това наистина е идея, която автоматично изключва всички неприятности и несгоди, които често сполетяват пекарството. Не че се изисква някакво майсторство за него, но все пак трябва да се случи по определен начин и с определено време.

 

И обратно на това, десертите, които не е нужно да се пекат, не изискват такива грижи – те могат да стоят в хладилника или фризера колкото време искате. Дори колкото повече престояват, толкова по-вкусни стават!

 

За да улесним избора за подобен десерт, ви предлагаме няколко сладкиша, които със сигурност ще ви харесат и които ще поискате да приготвите. Съвсем набързо!

 

Ягодов чийзкейк – може би още от самото начало на статията си мислите за него. И се обазалагаме, че е любим на повечето от вас. На нас също! И какво да не му харесваме – леко крема сирене, пухкава сметана, вкусни бисквитки и много плодове. Ако приготвите тази рецепта, неизбежно ще стане любима на вас и на всички около вас.

 

Плодов сладкиш. Това е рецепта, подходяща за по-малките. В нея има както боровинки и ягоди, така и най-добрия приятел на децата – сладоледа. Ако го споменете, със сигурност ще привлечете вниманието им. А защо не и помощта им?

 

Домашна торта без печене. Тя е най-доброто предложение за предстоящ празник, на който искате да блеснете с десерта, без да сте прекарали часове до печката. Всички ще са доволни, че похапват домашно приготвена торта, независимо дали е сметанова или шоколадова. Вие пък ще оберете овациите и в двата случая.

 

Ябълков сладкиш. Няма дом, в който да не се приготвя сладкиш от ябълки. А рецептите са многобройни и безкрайно различни. И все за печене. Нашето предложение се различава именно с това. Разбърквате продуктите, изсипвате в тавичка, оставяте да стегне и направо сервирате. Без излишни притеснения.

 

Сладолед с крема сирене и малинов сироп. Това е едно малко по-нестандартно предложение, но за сметка на това – изключително добре изглеждащо и вкусно. Предимствата на този десерт – продуктите са малко на брой, може да го направите дни преди някое събиране, а накрая изглежда като приготвено от професионалист. Недостатъците... не се сещаме да има такива!

 

 Източник: Vaklina Alexieva

 

Шоколадови топчета с ядки, корнфлейкс и череши. Подобно на шоколадовите бонбони и трюфелите, които обожаваме, тези сладки топчета са чудесни за почерпка или за парти меню. Ядките, корнфлейкса и сушените череши се смесват чудесно, придавайки си аромат и вкус, които са неповторими. И най-вече – домашни са! Всички, които черпят с купешки бонбони ще ви завидят.

Рецепти