Богът на палачинките
от Кирил Русев | 07 февруари 2013
Или как да въртим палачинки като истински професионалисти

Въртенето на палачинки си е цяло изкуство!

 

Още от малък онемявам пред способността на разни хора да обръщат палачинки с една ръка, без това да е съпроводено с крясъци, дрънчене, мазни петна по тавана, пода, печката и в крайна сметка – много пропилян материал.

 

Затова се държа внимателно и ползвам услугите на шпатула, с чиято помощ винаги постигам задоволителен, но лишен от всякаква зрелищност резултат. Днешното видео обаче силно ме насърчи да възобновя опитите си за извоюване на кулинарна ловкост.

 

За целта дори не е необходимо да забърквате смес за палачинки. Изпитателният материал се явява под формата на зърнени топченца (царевичен или пшеничен снакс със сферична форма) от произволна марка. Винаги съм си мислел, че за въпросната гадост не може да се намери смислено приложение, но ето, че съдбата си има своите начини да ти покаже, когато си в грешка.

 

Въпросният снакс се полага на един слой в тигана, който стандартно използвате, за да се позорите в кухнята и след това започват упражненията. Забележете, че движението не се случва във вертикала, а само в хоризонтала, без тиганът да се отлепя от повърхността, на която е поставен (в случая дъска, в бойни условия – на котлон).

 

Бих опитал да ви опиша и останалите детайли около действието, но смятам, че клипът ще свърши далеч по-качествена работа от мен в това отношение.

 

Вижте точно как става този трик при специалистите от FitWell.bg!

Рецепти