Без стрес с тези 4 храни
от Kulinar.bg | 22 май 2015
Ако сме подложени на стрес, трябва да хапваме тези храни

Вече се научихме, че много голяма част от заболяванията могат да се повлияват или да се предпазваме от евентуалното им развитие с помощта на природата.

 

Природата си знае работата. Става дума за това, че с помощта на природните блага можем да се зареждаме с всички необходими за правилното функциониране на организма ни вещества. Както можем да регулираме нивата на кръвното налягане, холестерола, всички витамини и минерали и т.н.

 

Има и още един аспект, в който можем да си помогнем с храната – стресът.

 

Стресовите ситуации са тези, които всекидневно ни излагат на опасности за здравето. Ако постоянно сме поставени в подобна ситуация, то вероятността да се отключат различни заболявания е доста сериозна.

 

Но ако хапваме някои определени храни, то стресът няма как да ни пребори. А дори да не сме поставени във всекидневна стресова ситуация, то пак можем да си ги хапваме, тъй като са супер полезни.

 

Боровинки, портокали, мляко и бадеми – те са ключът към успокоението.

 

Боровинките са изпълнени с витамин С и антиоксиданти.

 

А в състояние на постоянен стрес тези вещества не се набавят в тялото. Затова е добре да си набавим с храната. Боровинките ще направят точно това за нас. 

 

По същата причина трябва да хапваме и портокали. Те са много добър източник на витамин С, както вие добре знаете.

 

Млякото успокоява нервната система и зарежда с енергия.

 

Бадемите, на свой ред, ни зареждат с витамини В2 и Е. При стрес имунната ни система работи на пълни обороти и с помощта на бадемите няма да прегреем, образно казано. Те помагат за отпускането на тялото.

 

 

снимка: wikimedia  

Рецепти