Баклава с локум
Баклава с локум
Източник: Ismigyul Syuleymanova
Тип ястие: десерт
Сезон: есен-зима
Кулинар: Ismigyul Syuleymanova
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Приготвяне на плънката: Яйцата се разбиват с една чаена чаша захар; след като избелее се прибавя киселото мляко, маслото, ванилиите, орехите и брашното, което е предварително разбъркано с бакплуера и ванилиите.

2

Приготвяне на сиропа: Три чаши вода се смесват с две чаши захар, добавя се една четвърт парче лимон и се оставя да заври пет минути.

3

Приготвяне на баклавата: Върху разстланите кори се сипва от приготвената смес Z-образно /по три супени лъжици от плънката/. По дължина се нареждат парченца надробен локум. Увива се на руло и се нареждат в предварително намазнена правоъгълна тава по дължина. Пече се на 170 C до леко зачервяване.

4

Сиропът трябва да е хладък, като се залива върху баклавата. Нарязва се на парчета преди поднасяне.

Подобни рецепти
Любопитно