Баклава с кадаиф
Баклава с кадаиф
Източник: Violeta Mateva
Тип ястие: десерт
Националност: гръцка кухня
Кулинар: Violeta Mateva
време
70 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Водата, захарта и канелената пръчица се оставят да заврят, докато се стопи захарта. След това се охлажда сместа и се добавя лимонов сок.

2

Разстилат се корите. Първата се намазва с разтопено масло, отгоре се слага втора кора и тя се намазва с масло. 

3

Поръсва се от плънката, приготвена от смесените счукани орехи, захар, грис, канела.

4

Отгоре се поръсва с една шепа кадаиф и се навива на руло.

5

Рулото се слага върху нова кора, намазана с масло и отново се навива.

6

Печем в загрята фурна около 35 минути до златист цвят. Изважда се и се залива с охладения сироп.

7

След 2 часа е готова, но най-вкусна е на следващия ден.

8

Да ви е сладко.

Подобни рецепти
Любопитно