Solo per due: Ресторантът с една единствена маса
от Kulinar.bg | 22 август 2013
Вкусна романтика за влюбени в италианското градче Ваконе

Романтичната вечеря (за двама!) е едно от онези неща в живота, които са способни да откъснат човек от всичките му проблеми.

 

Защото удоволствието се крие не само в преживяването, а и в неговото планиране за любимия човек.

 

Е, разбира се, че понякога, поради липса на време и алтернативи, цялата организация на романтичното събитие се изразява в направата на резервация.

 

Изборът на място обаче не е никак лесен. Обикновено добрите ресторанти са препълнени в ключовите часове на денонощието, т.е. за тишина и интимност и дума не може да стане.

 

Ако сте в град Ваконе, Италия, няма да срещнете подобно препятствие. Там се намира ресторант, предназначен само за двама и наречен с издайническото Solo per due.

 

Изключителното място е посещавано от туристи от цял свят, предимно от влюбени двойки.

 

Уникалното преживяване и вниманието на готвачите и сервитьора са и причина за високата цена за вечеря, при това на човек - 250 евро, без включени вино и шампанско! Все пак колко места могат да предложат такава обстановка?

 

Резервацията в ресторантчето обаче никак не е лесна, особено на празници като Свети Валентин или Нова година. Само около 1500 души годишно имат шанса да поседнат на масата в Solo per due.

 

Заведението се намира в стара вила, а допълнителна романтика му придават ситуираните наблизо древни руини, където известно време е живял латинският поет Хораций.

 

Вижте още снимки на красивия ресторант в Peika.bg

Рецепти