Dabba Wallas: Най-лудата инициатива за доставка на храна
от Kulinar.bg | 29 март 2013
Имаме какво да научим от индийците...

Всеки ден в Мумбай 4000 мъже в бели дрехи и шапки транспортират 175 000 обяда из целия град.

 

Домашно приготвените от майките и съпругите ястия биват доставяни до съпрузите и синовете, работещи в многобройните офис сгради, разпръснатите из Мумбай.

 

Доставките стават пеша, с градски транспорт или с колело, като контейнерите с храна доставчиците майсторски държат върху главите си!

 

Кои са авторите на тази страхотна инициатива?

 

Облечените в бяло мъже се наричат Dabba Wallas.

 

Правят това, което правят, от края на 19 век. И въпреки не особено бързите начини на придвижване, обядът винаги пристига на време!

 

Как научихме за тях ли? Благодарение на едно видео, което можете да гледате малко по-надолу. Негови автори са ентусиастите от проекта The Perennial Plate, чиято цел е да откриват точно такива вдъхновяващи истории от цял свят.

 

Гледайки видеото ще научите, че бизнесът е семеен и се предава от поколение на поколение. Когато назначават нов човек, той обикновено е член от голямото семейство.

 

Dabba Wallas стартират само с две доставки дневно!

 

Въпреки че услугата е по-скоро "човешка", нейният успех е почти непостижим. Dabba Wallas разчитат изцяло на екипната работа и на правилното управление на времето.

 

За да бъдеш Daba Walla, трябва да си изцяло отдаден на каузата, поставяйки другите пред своите собствени необходимости и неразположения.

 

Запознайте се с любопитната история, разказана в първо лице:


Рецепти