Aроматни пилешки котлети
Aроматни пилешки котлети
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Кулинар: lubagrancharova
време
30 мин.
порции
Начин на приготвяне
за майстор-кулинари
1

Измитите и подсушени пилешки гърди поставете между два пласта прозрачно фолио и начукайте месото, за да стане тънко.

2

Овкусете със сол и черен пипер.

3

Пълнеж: Запържете нарязаните пушени гърди в олиото, добавете едро нарязания лук и морковите, нарязани на тънки ленти, докато се карамелизират.

4

Сложете пилешкото месо и наредете в единия край листата от спанак, салвията, сипете от плънката и завийте, стегнато на руло.

5

Потопете котлетите последователно в брашно, яйце, брашно, смесено с кокосови стърготини, пак яйце и сложете да се пържи в горещо олио.

6

След като се запържи леко от всички страни, намалете котлона и пържете на по-бавен огън, за да се сготви месото и отвътре.

7

Сервирайте с гарнитура по желание.

Подобни рецепти
Любопитно