6-те храни, които НИКОГА не трябва да ядем
от Kulinar.bg | 12 август 2014
Ама никога!!!

Има храни, които не трябва да приемаме, какъвто и да е случаят. Те са ужасно вредни и понякога дори не са направени от истински продукти.

 

Това в повечето случаи са преработените сирена, меса и напитки. В тях буквално се съдържат отровни вещества, които съсипват организма ни малко по малко.

 

Изкуствените подсладители, овкусители и оцветители са преобладаващи в съдържанието на тези храни. Затова е добре да се ограничаваме, а и дори да се лишим напълно от тях. За нашето здраве и за здравето на цялото ни семейство.

 

Маргарин

 

Макар да се смята, че маслото е вредно, истината е, че маргаринът е още по-вреден. Той всъщност е пълен с трансмазнини, запушва артериите и увеличава нивата на холестерола. Истината е, че е много по-здравословно да използваме масло. Но в малки количества, разбира се.

 

Преработени меса

 

Всички кренвирши, наденици и колбаси спадат към групата на преработените меса, които са изключително вредни за организма ни. Те са пълни с нитрити, химически аромати, оцветители и прекалено много натрий. За предпочитане е да използваме варени или пушени меса за сандвичите си.

 

Обработени сирена

 

Всички знаем за пакетираните слайсове сирена за сандвичи. Ползваме ги, когато правим храна за работа или път. Да, обаче се оказва, че тези "сирена" дори не трябва да бъдат наричани така. Те са напълно изкуствени и в тях няма следа от мляко или други вещества, характерни за сиренето.

 

Сладки газирани напитки

 

Газираните напитки съдържат много празни калории. Те осигуряват много високо фруктозен сироп с никаква хранителна стойност. Вместо тях, спокойно можем да приемаме свежи плодови сокове, с които ще си дадем повече енергия.

 

Пържените картофи от ресторантите "фаст фууд"

 

Когато известна верига за заведения "фаст фууд" показва съставките за пържените си картофи, се оказва, че те са 17 на брой! Колко съставки може да има в едни картофи, за Бога?!?

 

Вместо да се храним с тези боклуци, е толкова лесно да си ги изпържим в домашни условия, където картофите са си само картофи, а мазнината е сигурно чиста.

 

Изкуствени подсладители

 

Изкуствените подсладители са много по-сладки от обикновената захар. Това води до още по-голямо пристрастяване към сладкото. Те са виновниците за неврологичните проблеми и раковите заболявания на голяма група хора. Медът и кленовият сироп са добрите алтернативи на захарта.

Рецепти