4 факта за маслото, които всеки да знае
от Kulinar.bg | 21 март 2017
Съвет от Джулия Чайлд

Не един път е ставало дума за страстта, с която е готвила Джулия Чайлд.

 

 20217

 GettyImages/ Guliver

 

На всеки от нас понякога ни е писвало от готвене, особено, ако съзнанието ни е заето с нещо друго, а се налага отново, изморени, да сготвим нещо за вечеря. Но това е в реда на нещата, може би няма как винаги да имаме онзи нестихващ ентусиазъм, с който е известна Джулия... 

 

Но пък ние много обичаме да черпим идеи от нея.

 

Днес ще ви покажем няколко важни факта за маслото, които е добре всеки да знае.

 

1. Не се страхувайте от маслото. Може би под влиянието на френската кухня, но Джулия е привърженик на маслото и смята, че с достатъчно масло, всяко ястие е вкусно.

 

2. Добавяйте олио/зехтин към маслото, когато ще сотирате нещо. Готвенето с масло на висока температура много често е проблем. Растителното олио предпазва от загаряне маслото.

 

3. Ако пък искате чисто масло, в което да сотирате, ето какво да направите. Сложете маслото на котлона, за да се загрее и стопи. Мазнините ще се утаят на дъното, а отгоре ще остане само изяснената мазнина, която няма да загори така лесно, както ако сложите твърдо масло и директно сотирате в него.

 

39147

 sxc


4. Използвайте масло, за да получите най-хрупкавата коричка на пилето. Не забравяйте да намажете месото с меко масло, преди да го сложите във фурната. Просто е, но действа безотказно.

 

photl

Рецепти