4 стъпки за перфектна торта
от Kulinar.bg | 04 ноември 2014
Не се надценявайте при направа на торта

Независимо за кого или за какъв повод печем торта, то направата й почти винаги означава леко (а в някои случаи и не толкова леко) напрежение.

 

Все пак празничната торта има послание, което не бива да объркваме със зле изглеждаща или не дай си Боже лоша на вкус торта.

 

За да намалим нивото на напрежение ви съветваме да видите кои са най-лесните и хитри начини да украсим торта.


Не прекалявайте с украсата

 

Понякога се увличаме в направа на прекалени декорации, шприцовани фигури от сметана и т.н. А понякога красотата се крие просто в една карамелена заливка.


Придържайте се към по-простите рецепти

 

Особено ако не сте специалисти, направата на два отделни блата, стопяването на шоколадов ганаш и разбиването на белтъците отделно от всичко останало са неща, които могат да усложнят положението прекалено много. Преценете добре рецептата, преди да се захванете с нея.


Използвайте семпла, но ефектна украса

 

Например можете да покриете цялата торта с печен кокос. Не се практикува често и е много ароматно и вкусно.

 

Снимка:Ивелина Свиленова


Направете гарантирано сочна торта 

 

Никой не обича да яде хляб с крем, с извинение. Олио и яйца в сместа винаги гарантират вкусен блат.

 

Всичко това не означава, че не трябва да се опитваме да правим и нови неща, но нека нещата се случват постепенно, за да не се разочаровате.

 

Печенето трябва да е приятно за нас, а не мъчение.

 

Рецепти