4 рецепти за макарони на фурна
от Kulinar.bg | 13 септември 2014
Ароматни, сладки и много подходящи за съботния ден

Когато чуем "макарони на фурна" се сещаме за онзи десерт от детството ни, който все още усещаме в устата си.

 

Разбира се, макарони на фурна могат да се приготвят и солени с различни продукти и пак да са уникално вкусни, но това словосъчетание е запазено в съзнанието ни за сладките макарони с мляко, яйца и захар.

 

Подбрали сме 4 от любимите си рецепти и ви предлагаме веднага.

 

Макарони на фурна

 

Те са дело на Сийка Георгиева. Макароните, които е ползвала са пълнозърнести, за да запазим поне донякъде здравословното хранене. "Донякъде", тъй като в рецептата има доста захар, но тя пък затова е и толкова вкусна. Освен традиционните мляко, яйца, захар и масло тя добавя и малко канела за разкош :)

 

Сладки макарони на фурна

 

Теодора Минкова пък овкусява макароните с ванилия. Не можем да кажем коя подправка им отива повече, затова ви предлагаме да опитате и този вариант.

 

Макарони на фурна (Красимира)

 

Красимира предпочита да не изневерява на доста характерната за нашите географски ширини комбинация от макарони и сирене. Ако харесвате вкуса на соленото краве сирене и захарта, то пригответе макароните по този начин.

 

Стафидени макарони на фурна

 

В тази рецепта също са използвани пълнозърнести макарони. Различното в този вариант е, че в него има стафиди, ванилия и канела. Това определено е най-ароматният сред предложените. Наситените вкусове са ни любими, именно затова и предпочитаме точно тази рецепта за макарони на фурна.

 

Съботният ден е много подходящ, за да си направим вкусни, сладки макарони на фурна. Дерзайте и се насладете на вкуса им :)

 

Рецепти