Яхния зелен фасул с месо и картофи
Яхния зелен фасул с месо и картофи
Източник: Сия Рибагина
Тип ястие: основно
Кулинар: Сия Рибагина
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Зеленият фасул се почиства и нарязва с другите зеленчуци, а доматите се настъргват. Олиото се загрява в тенджера и се запържва месото до златистокафяво, отделя се и се слага лука, след което се добавя фасула и се пържи още за 2 минути.

2

Слагат се доматите и червения пипер, запържва се за кратко и се долива 500 мл вода, връща се и месото и се вари до полуготовност.

 

3

Следват картофите посолява се с черен пипер и нарязания на ситно чесън и се вари до сваряването им.

4

Накрая се сгъстява яхнията с размито в малко вода брашно, добавя се към яденето и се бърка да не загори за около 5 минути.

 

5

Поръсва се с магданоз и по желание с малко люспички лют пипер.

 

Подобни рецепти
Любопитно