Яйца по панагюрски (Петя)
Яйца по панагюрски (Петя)
Източник: Petya Keranova
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Кулинар: Petya Keranova
време
15 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

В дълбок тиган се завира по-голямо количество вода и се добавят 3 с.л.оцет и сол на вкус.

2

Чукват се яйцата във врящата вода, по рецепта се варят до 5 мин, аз ги вадя винаги рохки, с решетъчна лъжица и направо ги разпределям в чиниите за сервиране.

3

В кисело мляко добавям няколко скилидки чесън, разбърквам и заливам яйцата.

4

Отгоре натрошавам сирене, но по рецепта яйцата се слагат върху канапе от сирене.

5

Поръсват се с червен пипер.

6

В тиган се загрява олио, пускат се няколко хапки хляб, докато се позапържат и с олиото се поръсват яйцата. Баба ми слагаше 1 хапка хляб само, за да види кога ще се загрее олиото, но после винаги се карахме на кого да я сипе, затова аз слагам на всеки по една такава пръжка.

Подобни рецепти
Любопитно