Щрудел с ябълки, бадеми и маслени трохи
Щрудел с ябълки, бадеми и маслени трохи
Източник: Thinkstock / Guliver
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Измийте, обелете и настържете ябълките. Смесете ги със стафидите, лимоновата кора, захарта, канелата и бадемите. Оставете сместа настрана.

2

Сложете една кора за баница върху кърпа и я намажете с малко разтопено масло. Сложете още една кора и намаслете и нея.

3

Повторете, докато 5 кори се намаслят една върху друга, като използвате около ½ ч.ч. разтопено масло.

4

В тиган запържете до златисто хлебните трохи, заедно с ¼ ч.ч. масло.

5

Поръсете корите с ¾ ч.ч. от трохите. След това поръсете и с половината от ябълковата смес.

6

С помощта на кърпата завийте всичко на руло. Намажете рулото с малко масло и поръсете с малко трохи.

7

Повторете същата процедура с останалите 5 кори и останалата плънка.

8

Изпечете щруделите на 200 градуса в загрята фурна за около 20-25 минути.

9

Преди поднасяне, поръсете с пудра захар.

Подобни рецепти
Любопитно