Щрудел с тиква
Щрудел с тиква
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: тестени
Кулинар: шеф Готвач
време
90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

От брашното, 170 г стопено масло, содата, солта и хладка вода омесваме тесто. Оставяме за 30 мин да си почине.

2

През това време изпичаме тиквата и я правим на пюре. Запържваме я в останалото олио. Прибавяме мляко и захар и бъркаме, докато се сгъсти.

3

След това изчакваме да се охлади и слагаме едро счуканите орехи.

4

От тестото правим 2 кори. Застиламе с едната дъното на намаслена и поръсена с трхи от сухар тава. Отгоре разстиляме плънката на пласт, дебел около 2 см. Покриваме с 2-та кора.

5

Надупчваме щрудела на 2-3 места с вилица и печем в силна фурна.

6

Изчакваме готовият щрудел да изстине и обилно поръсваме с пудра захар.

Подобни рецепти
Любопитно