1
Смелете бисквитите в блендера или ги натрошете в торбичка. Добавете размекнатото масло и смлените ядки. Омесете добре.
2
Използвайте форма за торта с подвижно дъно, която обвийте добре с алуминиево фолио, за да попречите на водата да проникне при печенето на водна баня, а на дъното й сложете хартия за печене, която сте изрязали по него.
3
Разпределете добре сместа за бисквитения блат и притиснете. Има едно основно правило ,което трябваше да спомена още в началото, че всички продукти, които използвате трябва да са със стайна температура.
4
Разбийте сладкарската сметана до сгъстяване (обикновенно използвам блендера за тази цел), освен ако не използвате заквасена, което също би било удачно. Прибавете я към кремата и маскарпонето, а после и предварително разбитите до побеляване яйца със захарта, разбъркайте с шпатула до пълно хомогонезиране.
5
Удачно е да се добави и ванилия, но аз предпочитам да оставя кейка да поеме от естествения аромат на използваните плодове. Изсипете кремообразната смес върху бисквитения блат, сложете формата в тавичка и налейте в нея гореща вода.
6
Така на водна баня печете в предварително загрята фурна на 180 С около 50 минути. Ако видите, че много потъмнява отгоре, намалете фурната и я включете само отдолу.
7
Голямата тънкост при изпичането е, че трябва да оставите кейка да изстине във фурната, иначе ще се напука. През това време изпекох и сливите, които бях поръсила със захар от предната нощ и сега ги залях с гореща вода и им капнах малко оцет балсамико.
8
Поставяте тавичката с плодовете под печащия се чийзкейк и внимавате
да не останат без течност, защото целта е да се получи топинг,
който да използвате за глазура на кейка и с който допълнително
да поливате всяко парче при поднасянето.
9
Със сливите декорирайте.