Френч тоуст с ябълка и канела
Френч тоуст с ябълка и канела
Източник: Thinkstock / Guliver
време
30 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Обелете ябълката, изчистете я от семената и я нарежете на малки парчета.

2

В тиган с похлупак сложете 1 ч.л. меко масло и добавете ябълката. Нека омекне за няколко минути.

3

Изцедете плодовете и ги овкусете с половин ч.л. кафява захар и канела.

4

Смесете яйцето, млякото, ванилията, останалата захар и канела, индийското орехче и оставете настрана.

5

Разпределете ябълките между две по-дебели филийки хляб (за препоръчване пълнозърнести). За препоръчване е хлябът да не е съвсем пресен.

6

Намажете обилно яйчената смес върху филиите, от двете страни.

7

Отново разтопете масло в тигана, на умерена темпратура. Прибавете сандвичите и ги пържете от двете страни, до готовност.

 

8

Сервирайте с чаша ароматно кафе, чай или какао.

 

9

Можете да увеличите количеството на продуктите, за да приготвите закуска за повече хора. Moжете да замените ябълката с друг плод.

Подобни рецепти
Любопитно