Традиционна пица (Чикаго)
Традиционна пица (Чикаго)
Източник: Thinkstock/Guliver
Тип ястие: тестени
Националност: кухня на САЩ
Кулинар: шеф Готвач
време
70 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Загрейте фурната на 200 С. Намазнете дълбок тиган или тава с 2 с.л. зехтин. Сгответе наденичките, предварително нарязани на кръгчета, за около 8-10 минути.

2

Намазнете вътрешността на чугунен тиган с диаметър 30 см с масло. Сложете тестото за пица в центъра и започнете да го натискате към краищата, така че тестото да се качи и по ръба на тигана (образува се висок борд).

3

Реденето на слоевете е важно за образуването на хрупкава кора. Започнете с наденичките. След това сложете моцарела и накрая соса маринара. Поръсете с чесън и риган отгоре. Завършете с настърган пармезан. Най-накрая напръскайте с останалите 2 лъжици зехтин.

4

Сложете пицата на най-долната част на печката и гответе за около 30-35 минути. Махнете и оставете за 5 минути да изстине, преди да сервирате.

Подобни рецепти
Любопитно