Тиквеник (Константина)
Тиквеник (Константина)
Източник: Konstantina Voykova-inka
Тип ястие: тестени, десерт
Националност: българска кухня
Кулинар: Konstantina Voykova-inka
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Настъргваме тиквата и я слагаме в дълбока купа.

2

Леко се разбърква с лъжица, за да се смесят продуктите.

3

Корите се налагат една по една с тиквената смес и по малко от смлените орехи.

4

Навиват се на руло и се вият в предварително намазнена тава с останалото олио.

5

Пече се на 180 С за около 40 минути.

6

След това, докато е още топла, се залива с предварително приготвен захарен сироп - 1:1 (захар:вода), който задължително трябва да е студен.

7

По желание, преди сервиране, се поръсва с пудра захар.

Подобни рецепти
Любопитно