Телешка супа (Светла)
Телешка супа (Светла)
Източник: Светла Иванова
Тип ястие: супа
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

В тенджера под налягане сварявам много добре месото (в малко повече вода от желаните порции) и добавям сол на вкус.

2

Нарязвам на кубчета лука, морковите, картофите и чушките. Задушавам ги за няколко минути в мазнина.

3

Заливам с телешкия бульон и прибавям месото, накъсано на парченца. Ако бульона е малко, добавям гореща вода. Прибавям и фидето.

4

Оставям да се вари, докато омекнат зеленчуците, фидето и всички вкусове се смесят.

5

Застройвам супата с гладка смес от разбито яйце, прясно мляко (може и кисело мляко), брашно, сол и оцет, за да не се пресече яйцето в горещата супа.

6

Взимам с черпак от горещата супа, прибавям към застройката и разбърквам да се уеднаквят температурите. Застройвам супата. Оставям още няколко минути да поври на слаб огън, заради брашното.

7

Поръсвам с нарязан пресен магданоз (през зимата използвам замразен).

Подобни рецепти
Любопитно