Тамалес със свинско
Тамалес със свинско
Източник: Wikimedia Commons
Тип ястие: основно
Националност: мексиканска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Сложете месото, заедно с лука и чесъна в тенджера, покрийте с вода и оставете за заври. Намалете котлона след това и оставете месото да къкри за около 2 часа.

2

Изчистете лютите чушки от семките и стеблата, сложете ги в малка тенджерка заедно с 2 чаши вода. Варете без капак за 20 минути и махнете от котлона, оставете да се охлади. Сложете чушките в блендер и ги смелете, докато получите гладка смес.

3

Прецедете соса и добавете сол на вкус. Накъсайте вареното месо и смесете с 1 чаша от лютия сос. Разбъркайте добре.

4

Накиснете царевичните листа в купа с топла вода. В голяма купа сложете маста с една лъжица от бульона, докато стане пухкава.

5

Смесете царевичното брашно, бакпулвера и солта, добавете тези продукти към мазнината и сложете още бульон, ако е необходимо за образуването на тесто.

6

Разпределете от тестото върху всяко листо от царевица, сложете по една лъжица от плънката и завийте, подобно на сърма. Варете за около 1 час.

7

След като тамале са готови, махнете листата и полейте с лютия сос. Сервирайте ястието със заквасена сметана. Ако желаете, може да я смесите със соса и да се получи малко по-лек вариант на пестото от люти чушлета.

8

Научете повече за интересното ястие Тамалес.

Подобни рецепти
Любопитно