Спанак с пиле и ориз
Спанак с пиле и ориз
Източник: Снежана Хоанг
Тип ястие: основно
Сезон: пролет
време
50 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Спанакът се измива добре!

2

Запържват се кромидът и 3 скилидки от чесновия лук, ситно нарязани.

3

Прибавя се нарязаното на малки парчета пилешко месо и се запържва до златисто.

4

След това прибавяме накълцания спанак и захлупваме с капак тенджерата, всичко да се задуши около 5 мин., но разбъркваме периодично да не загори.

5

След като омекне спанакът, прибавяме около 700-800 мл вода да заври всичко и слагаме ориза, оставяме да поеме повечето вода, прибавяме черен пипер и го махаме от котлона, но да си стои с капак тенджерата, за да поеме останалата вода.

6

Отделно се прави сос от млякото, сиренето, останалия чеснов лук и копъра (всичко се смесва и се разбърква добре).

7

Сервира се в плитка чиния, с магданоз за украса и заляно с млечния сос, по желание разбира се :)

Подобни рецепти
Любопитно