Сочна пандишпанена торта
Сочна пандишпанена торта
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: десерт
Кулинар: lubagrancharova
време
60 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

За блатовете: Отделете 8 жълтъка и ги разбийте със 120 гр. захар. Разбийте белтъците с останалата 120 грама захар на гъст сняг.

2

Добавете към разбитите жълтъци ванилията и брашното и, с помощта на шпатула, леко добавете разбитите белтъци.

3

Разделете тестото на две. Сипете бялата половина в тортена форма. За тъмната половина добавете какао. Изпечете блатовете.

4

Ако имате фурна с вентилатор, изпечете едновременно блатовете, на 180 С за 25-30 минути.

5

За крема: Сварете крем от прясното мляко с пудинга и 3-4 с.л. захар. Оставете да се охлади. Разбийте маслото, смесете с охладения крем.

6

За плодове може да използвате сладко или замразени плодове. Зависи какво ви се намира вкъщи. Използвайте орехи или лешници.

7

Ако изберете плодове от сладко, използвайте неговия сироп, като го разредите с малко вода, за да напоите тъмния блат.

8

Светлия блат сиропирайте с прясно мляко.

9

Сглобяване на тортата: Сложете първия блат – сиропирайте, намажете с половината крем. Отгоре разпределете ядките и плововете.

10

Поставете втория блат, сиропирайте и намажете с останалия крем, ако искате да е кафява тортата, сложете малко какао, да оцвети крема.

11

Украсата направете по ваше желание и фантазия.

12

Може да настържете бял шоколад, да поръсите със смлени ядки, плодове от сладко.

13

Ядките може да сложите в един от блатовете и да го изпечете така.

Подобни рецепти
Любопитно