Солени гевречета
Солени гевречета
Източник: Thinkstock/Guliver
Тип ястие: тестени
Националност: българска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
80 мин.
порции
продукти
1 бр. яйца
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 ч.л. ким
1 ч.ч. олио
Начин на приготвяне
лесна
1

От всички продукти, но без олиото, омесваме тесто. С предварително намазненани ръце резделяме тестото на части.

2

Слагаме ги последователно в шприц, с помощта на който ги шприцоваме върху пергаментова хартия.

3

Ако нямате шприц, може да ги оформите и с намазнени ръце.

4

Сгорещете олиото и изпържете гевречетата на порции.

Подобни рецепти
Любопитно