Скариди по сечуански
Скариди по сечуански
Източник: Thinkstock / Guliver
Националност: китайска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
30 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Зеленчуците се нарязват на пръчици, скаридите се почистват от черупките и се разрязват на две по дължина

2

В дълбок тиган или уок се загрява фъстъченото олио и в него се запържват чушките, праза, чесъна и джинджифила за около 2 минути

3

Зеленчуците се изваждат от тигана

4

В същия тиган се добавя сусамовото олио и се запържват скаридите, докато порозовеят

5

Зеленчуците се връщат в тигана и се смесват със скаридите

6

В купа се смесват бульона, оцета, кетчупа, нишестето и захарта

7

Сместа се излива в тигана със скаридите

8

Ястието се готви, докато сосът се сгъсти, около 3-4 минути.

Подобни рецепти
Любопитно