Виенски шницел
Виенски шницел
Източник: Thinkstock/ Guliver
Тип ястие: основно
Националност: австрийска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
50 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

За да начукате месото на тънки котлети може да го поставите в плик и с помощта на кухненско чукче да го обработите до желаната дебелина.

2

Начуканото месо е добре да бъде равномерно разстлано до 4 мм дебелина за постигане на най-сполучлив резултат.

3

Разбийте яйцата. Потопете месото в брашното, после в яйцата, изчакайте няколко секунди, след това в галетата.

4

Не натискайте галетата плътно в месото. Кората не трябва да се слепва напълно, а да изглежда като по-рохка обвивка около шницела.

5

Пържи се на маслена баня в по-дълбок тиган. Когато придобие златисто-кафяв цвят, е готов.

6

Сложете за малко върху кухненска хартия, за да се изцеди мазнината.

7

Гарнирайте с картофена салата  и резени лимон. Традиционно във Виена се сервира и със сладко от боровинки.

Подобни рецепти
Любопитно