Руло "Стефани" (Андреана)
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
време
90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Омесваме каймата със ситно нарязания кромид, накиснатия в мляко хляб, едното сурово яйце, черен пипер, кимион и сол на вкус, и оставяме да престои в хладилника около 1 час.

2

Сваряваме морковите и 4 яйца. Разстиламе върху прозрачно фолио каймата на пласт с дебелина 1.5 см. във форма на правоъгълник.

3

Отгоре по дължината и в средата се слагат на редове нарязаните на дължина сварени моркови и нарязаните на ивици кисели краставички, царевицата, а по средата се нареждат твърдо сварените и разрязани на половина яйца.

4

С помощта на фолиото, сместа се повдига и се увива на руло. Рулото се притиска по дължината, а в краищата се загъва, за да не изпадне плънката, поставя се в намазана с олио тава, намазва се отгоре и отстрани с разбития белтък, поръсва се с галетата и настъргания кашкавал.

5

За гарнитура: настрана сваряваме 15 минути картофите, след това ги махаме и ги нарязваме като за пържене.

6

Овкусяваме ги с розмарин, мащерка, червен пипер, сол, масло. Слагаме ги при рулото отстрани и сипваме малко вода и зехтин. Печем на 180-200 С до готовност.

Подобни рецепти
Любопитно