Родопска кавърма с телешко месо
Родопска кавърма с телешко месо
Източник: Добринка Христова Петкова
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него последователно добавете нарязаният на полумесеци лук, чушки, морковът, нарязан на дребно, гъбите и накрая доматите, подправките и малко вода.

2

Разбъркайте добре и разпределете кавърмата в гювечета. Сложете ги в студена фурна, включете на 200 С и, след като се загрее, намалете на 180 градуса.

3

Гответе до готовност продуктите. Малко преди да са готови, ги извадете, във всяко настържете кашкавал и чукнете по едно яйце.

4

Захлупете и върнете обратно гювечета във фурната за още 10-15 минути. Преди поднасяне, поръсете с магданоз.

 

Подобни рецепти
Любопитно