Пърженките на баба
Пърженките на баба
Източник: Diana Aleksieva
Тип ястие: тестени
Националност: българска кухня
Кулинар: Diana Aleksieva
време
30 мин.
порции
продукти
2 ч.л. олио
100 гр. сирене
1 ч.л. оцет
1 ч.л. сол
2 бр. яйца
Начин на приготвяне
лесна
1

Разбиваме киселото мляко с оцета и содата, солта и яйцата. Добавяме брашното на порции и замесваме меко и еластично тесто.

2

Оставяме да престои 5 минути и разточваме на дебела кора, намазваме с олиото и разстиламе натрошеното сиренце.

3

Прегъваме го на плик и обръщаме с крайчетата надолу, разточваме го отново на кора с дебелина 0.5см.

4

Режем на правоъгълничета 2.5 см на 1.5 см и пържим в повече загрято олио.

5

Сервира се със сиренце или сладко по желание. Топлички са много хрупкави, но и на другия ден са мекички и вкусни. Да ви е сладко.

Подобни рецепти
Любопитно