Пълнено свинско бон филе
Пълнено свинско бон филе
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
Кулинар: lubagrancharova
време
30 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Срежете филето с остър нож по средата, без да стигате до края. След това разрежете от двете страни, за да се получи едно цяло парче.

2

Начукайте и поръсете със сол и черен пипер.

 

3

За плънката: задушете в 2 с.л. олио ситно нарязания лук, добавете измития и подсушен спанак, ситно нарязания естрагон, солта, и част от магданоза.

4

Оставете плънката леко да се охлади и добавете парченцата кашкавал. Разпределете я върху двете филета.

5

Забодете с клечки за зъби или завържете с здрав памучен конец.

6

Запържете месото от всички страни за 10 минути в 2 с.л. олио и оставете да се допече в предварително загрята фурна за 20 минути.

 

7

В същия тиган, в който сте пържили месото, добавете чери доматите, поръсете със сол, и запържете за 5-6 минути. Сервирайте месото, гарнирано с доматите, обилно поръсени с магданоз.

Подобни рецепти
Любопитно