Пряники (Русия)
Пряники (Русия)
Източник: Thinkstock/Guliver
Тип ястие: десерт
Националност: руска кухня, ОНД
Кулинар: шеф Готвач
време
90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Смесете на котлона в тиган 1 ч.ч захар, мед и 50 мл вода. Оставете да се нагрее до 75 С. Нъркайте периодично. Захарта трябва да се стопи напълно. Махнете от котона.

2

Сложете половината брашно, размесете. Оставете да се охлади сместа, добавете останалите продукти (без останалата захар, вода и лимонов сок – те са за глазурата). Замесва се меко лепнещо тесто.

3

Сложете на набрашнена повърхност и откъснете топчета. Наредете на хартия за печене. Можете да разточите кора и от нея да изрежете формички. Натиснете леко, за да се сплескат сладките.

4

Печете за 12-18 минути на 200 С.

5

За глазурата: Сварете сироп от останалите продукти. Като лимоновият сок се добавя след като е махнат от котлона сиропа.

6

С четка се мажат сладките, докато са топли. Слагат се в поднос с хартия за печене и се оставят на сухо място.

Подобни рецепти
Любопитно