Пролетен гювеч "Рали"
Пролетен гювеч "Рали"
Източник: Ралица Маркова
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
време
90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Измийте картофите и ги нарежете на колелца. Нарежете свинските гърди на тънки около 0.5 см филийки. Овкусете ги със соевия сос и половината от черния пипер.

2

Покрийте дъното на гювеча с 1/3 от картофите.  Върху тях наредете половината от гърдите. Наредете още по един пласт картофи и гърди и завършете с ред картофи.

3

Овкусете със солта и останалия черен пипер, добавете олиото. Залейте с гореща вода, докато покрие 2 пръста от обема.

4

Печете първите 30 минути на 250 С, след което намалете на 200, и печете още около час.

5

При сервиране поръсете с малко червен пипер.

Подобни рецепти
Любопитно