Праз с булгур (Гол рибник)
Праз с булгур (Гол рибник)
Източник: Thinkstock / Guliver
време
50 мин.
порции
продукти
250 гр. масло
600 гр. булгур
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
лесна
1

В мазнината се запържва малка част от праза, нарязан на дребно, поръсва се с червения пипер и солта и се залива с гореща вода.

2

Към запръжката, след като кипне, се прибавя останалата част от праза - обелен и нарязан на парчета с дължина 4-5 см, и се вари на умерен огън до полуготовност.

3

Прибавя се булгурът и се вари 10-15 минути. Ястието се изсипвав тава и се запича във фурната. При поднасяне се поръсва с черен пипер.

4

Рецептата е част от тази книга.

Подобни рецепти
Любопитно