Пиле по градинарски
Пиле по градинарски
Източник: Петя Славчева
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
време
60 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Птицата се изчиства, измива и нарязва на късове. Месото се запържва в 3 с.л. олио и, когато се зачерви, в същата мазнина се запържват ситно нарязаният лук, доматеното пюре, брашното и червеният пипер.

2

Залива се с гореща вода и виното и се вари на умерен огън.

3

Отделно в 3 с.л. олио се задушават морковите и целината, нарязани на дребни кубчета, и се добавят към яденето.

4

Слагат се гъбите и картофите, нарязани на едро, грахът и зеленият фасул (консерва, буркан). Щом и те се полусварят, се добавят едро нарязаните домати.

5

Преди да се поднесе ястието, се поръсва със ситно нарязания магданоз.

Подобни рецепти
Любопитно