Пилешко с броколи и сос бешамел
Пилешко с броколи и сос бешамел
Източник: Violeta Mateva
Тип ястие: основно
Кулинар: Violeta Mateva
време
80 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Броколите с гореща вода се слагат на котлона за 5 минути и се отцеждат. Пилешкото се сварява в подсолена вода, бульона се прецежда и се отделя 1 ч.ч. за соса.

2

В тава се нарежда пилешкото, овкусено със сол, черен, червен пипер и се поръсва с галета. Слагат се и броколите.

3

Приготвя се соса: В тиган се слага масло да се разтопи. Сипва се 2-3 с.л. брашно. С тел се бърка да се запържи закратко. Бавно се сипва прясното мляко, после и бульона. Овкусява се със сол и черен пипер, бърка се до сгъстяване. Ако е много гъсто се разрежда още малко с бульон. 

4

Кашкавалът се настъргва на ренде. Половината се смесва със соса. С лъжица се сипва соса върху пилешкото и броколите. Отгоре се поръсва с останалия кашкавал.

5

Пече се в загрята фурна на 180 С за 25 минути да се зачерви. Поднасяме с чаша червено вино.

Подобни рецепти
Любопитно