Песто от сушени домати
Песто от сушени домати
Източник: Thinkstock/ Guliver
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

В литър преварена и охладена до 80-90 С вода се сипват 2 с.л. оцет и 1 к.ч. захар. Сушените домати се заливат с маринатата и се оставят да преседят 2 часа.

2

Опитват се на сол, и ако е нужно, се добавя. Изсипват се в гевгир и се оставят да се отцедят от водата.

3

В дълбок съд за пасиране се изсипват отцедените домати, накълцаният на ситно босилек, ядките, зехтина и чесъна.

4

Пасира се до получаването на кремообразна смес; ако е необходимо, се добавят още малко зехтин и сол.

5

Съхранява се в стъклено бурканче с винт в хладилника.

Подобни рецепти
Любопитно