Пача от свинска главичка
Пача от свинска главичка
Източник: lubka grancharova
Сезон: зима
Кулинар: lubka grancharova
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Главичката на прасенцето се измива и почиства, слага се в тенджера със студена вода.

2

Прибавят се подправките и се вари, докато месото започне да се отделя от костите.

3

За да се желира добре пачата, водата, в която е вряло месото, трябва да остане не повече от 400 мл.

4

Бульонът се прецежда, застройва се с разбития жълтък, прибавя се счукания чесън и се оставя настрана.

5

Отрязват се ушите и се нарязват на ситно.

6

В не голяма купа се нареждат на дъното срязаното сварено яйце, краставичката и моркова (от туршия), а върху тях се слага нарязаното месо.

7

С лъжица се налива по-малко от бульона, за да не изплуват нарязаните зеленчуци.

8

Когато се сипе всичкия бульон, се покрива с фолио и се оставя на студено да се стегне пачата.

9

Преди да се сервира, за минутка се потапя купата в топла вода, обръща се върху подходяща чиния украсява се отстрани с туршия и се поднася на масата.

Подобни рецепти
Любопитно