Парена туршия с червени чушки и зеле
Парена туршия с червени чушки и зеле
Източник: Irina Andreeva Jolie
време
30 мин.
порции
продукти
210 мл оцет
6 с.л. олио
9 бр. аспирин
3 с.л. сол
3 с.л. захар
1.50 бр. зеле бяло
Начин на приготвяне
лесна
1

Измивате и изчиствате чушките от дръжките и семето. Режете зелката на едри парчета. Обелвате чесъна и го нарязвате на дребно.

2

В три буркана от 700 мл. разпределяте оцета, сипвате по две с.л. олио и слагате по три асипирина, като ги начупвате, за да се разтворят добре.

3

Прибавяте по една с.л. сол и захар във всеки буркан и разбърквате добре.
Слагате бурканите на печката или близо до котлона, за да се затопли маринатата. Там печете чушките от всички страни, но не много.

4

Редите туршията, като слагате печена чушка, малко от зелето, листа целина, малко от чесъна и пак по същия начин. Запълвате бурканите, докато маринатата се вдигне догоре, като притискате продуктите, за да се хванат максимално.

5

Затваряте бурканите добре и ги обръщате с капачките надолу.

Подобни рецепти
Любопитно