Панирана тиква
Панирана тиква
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: десерт
Националност: руска кухня, ОНД
Сезон: есен
Кулинар: шеф Готвач
време
40 мин.
порции
продукти
700 гр. тиква
2 бр. яйца
50 гр. масло
200 мл олио
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Обелете тиквата и я нарежете на тънки резенчета. Изпържете я в масло

2

В отделен съд изсипете брашното, млякото, жълтъците от яйцата, солта и пригответе рядко тесто

3

Отделно разбийте белтъците и внимателно ги прибавете към тестото

4

С вилица набождайте парченцата тиква, потапяйте ги в тестото и ги пускайте в тенджерка с кипящо масло

5

Изпържените парченца тиква вадете с решетеста лъжица.

Подобни рецепти
Любопитно